Bioptron

A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban, mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia az akut és krónikus sérülések, illetve a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében.


Minden emberi szervezet több billió sejtből áll. Minden egészségügyi rendellenességek tükröződnek a sejtek szintjén. A probléma súlyosságát befolyásolja a sejtek milyensége. Mivel szervezetünk intelligens, képes önregenerálódásra, ha ahhoz megkapja a megfelelő támogatást, ami itt a biostimuláció.

A Bioptron fényterápia nagy segítséget nyújt ezekben a folyamatokban. A fény kb 2,5 cm mélyen és felületi szinten is elektro-kémiai energiával aktiválja a biokémiai és enzimatikus láncreakciót. Megnő a sejtaktivitás és fokozódik a hámtermelés, ösztönzi és tehermentesíti a szervezetet, így az immunreakció is nő.

Állatorvosok, szépségszalonok, gyógyfürdők, egészségügyi klinikák és kórházak világszerte alkalmazzák a Bioptron Fény és szín terápiát.


Milyen gyakran kell a Bioptron lámpa alkalmazni?
A kezelés ideje 6-8 perc, ahányszor szükséges. A Bioptron lámpa sem csodalámpa, így függően a probléma súlyosságától 5-10 alkalom után már komoly változások várhatóak.

Mikor lehet látni a javulás első jeleit?
Általában, ez attól függ, hogy milyen típusú a probléma, hogy mennyi ideje áll fönn és a személy kora is meghatározó.


A BIOPTRON Fényterápiás Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz. Elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat.

A Bioptron fényterápia a hagyományos orvosi kezelések mellett kiegészítő terápiaként használható.


A BIOPTRON fényterápia segíthet:

  • Fájdalom csillapítás (javul a vér keringése a hajszálerekben) különböző izom- és ízületi fájdalmak, reuma, váll- és nyaki fájdalomizomgörcs, stb.
  • Megélénkülnek a szervezetnek a regenerálódási és öngyógyító folyamatai.
  • Támogatja a sebgyógyulást – a Bioptron fény lehetővé teszi a fény behatolását nemcsak a bőr felső rétegeibe, hanem a mögöttes, mélyebben fekvő szövetekig, így a fényterápia elősegíti a bőr gyógyulását és csökkenti a bőrpanaszokkal járó egyéb kellemetlen kapcsolódó tüneteket is.
  • Hegszövetek, égési sérülések, fekélyek, felfekvéses sebek stb. Cukorbetegség esetén nem elég a fényterápia, életmódbeli változtatások is szükségesek!
  • Pattanás, excéma, pikkelysömör, herpesz simplex és zoster, felületes bakteriális fertőzések, nyálkahártya elváltozások.
  • Arc- és homloküreg gyulladásnál, különböző eredetű fülfájásoknál.
  • Az ilyen típusú bőrbetegségek igen gyakoriak, a legtöbb ember már megtapasztalt egyet vagy többet közülük életes során. Bár a legtöbb betegség nem életveszélyes, mégis az ekkor tapasztalt fájdalom negatív hatással volt az életminőségére. A Bioptron fényterápia csökkenti a fájdalmat és annak intenzitását.

Nincs ellenjavallat, nincs ismert mellékhatás!